Бунт в Мелник заради назначаването на нов кметски наместник

Част от гражданите път подкрепиха идеята да се смени стария кмет

12.12.2019 | 17:52 Редактор: Ивет Арабова

Назначаването на нов управник на Мелник доведе до бунт в най- малкия град в България. Част от местните хора се обявиха против това решение, други пък подкрепиха идеята на общинския кмет да назначи нов човек на мястото на досегашния кмет. 

На изминалите местни избори жителите на Мелник нямаха право на глас, защото броят им е твърде малък. С промяна в закона населението беше лишено от правото на избор, а най-малкият град у нас ще се ръководи от кметски наместник. Решението на общинския кмет обаче той да е различен от досегашния управник скара хората. 

"Взимаше машинката режеше дърва на тези вдовици, които не могат да се снабдят с дърва. Такъв кмет няма да намерим никъде, затова ви молим този кмет да си ни остане", сподели Надежда Паскалева, която подкрепя стария кмет на Мелник.

"Те са се вкопчили в стария кмет. Вижте го дерето на какво прилича, вижте пътя към Рожен, вижте за какво става въпрос", призова  Жасмина Филaнова, поддръжник на новия кметски наместник 

Новият кметски наместник Сашо Филипов се зарече да работи усилено за града. 

Кметът на Сандански е категоричен, че е негово право да реши кого да сложи на поста. А хората са направили подписка, в която 107 души са заявили, че не искат смяна на управлението.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК