По-строг воден режим в Перник засега няма да има

Възможно е обаче селата Рударци, Драгичево и Кладница да преминат на такъв

12.12.2019 | 13:10 Редактор: Василена Василева

Отлага се по-строгият воден режим в Перник. Причината - назначаването на прокурист във ВиК дружеството, който трябва да предложи нова организация на работа. В същото време тази сутрин жители на три пернишки села затвориха за няколко минути пътя към Кулата и заплашиха с постоянни блокади, ако останат без вода. 

Въпреки, че строгият воден режим се отлага, жителите на Драгичево, Рударци и Кладница са категорични, че не искат да стават част от водната криза в Перник. Вчера ВиК дружеството предложи трите села, да преминат на режим, за да има вода за високите квартали в Перник. 

"Искат да спрат на 9000 къщи водата, за да доставят в квартал "Църква" на 200 къщи", коментира кметът на Рударци Богдан Богданов.

Хората смятат, че предложението е несправедливо, защото трите села не се захранват от язовир "Студена". Недоволството им се пренесе и на пътя за Кулата, а кръстовището на Драгичево остана затворено за няколко минути. 

Жителите на трите села признават, че имат дългогодишни проблеми с водата, а ако влезе в сила режим, ще останат на сухо до пролетта.

Те остават в протестна готовност. 

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК