Дете пропадна в изкоп с вряла вода във Велинград

Настанено е в "Пирогов" с тежки изгаряния, няма опасност за живота му

10.12.2019 | 12:58 Редактор: Василена Василева

Дете пропадна в изкоп с вряла вода във Велинград. Настанено е в "Пирогов" с тежки изгаряния. За щастие няма опасност за живота му, казаха за Bulgaria ON AIR от лечебното заведение. На мястото на инцидента е преминавала тръба, по която тече вода с температура 90 градуса. 

За случилото се са сигнализирали родителите на детето. Изгарянията му са доста дълбоки. 

След инцидента дупката беше покрита с дървени палети, а мястото - обградено. Оказва се, че тя е близо до единия от трите сондажа за минерална вода в града. Родителите на детето разказват, че мястото не е било обезопасено по никакъв начин. Вероятно причината за инцидента е спукан тръбопровод. 

Момиченцето е успяло да излезе сравнително бързо, благодарение на приятелите си, с които е било.

"В момента се обследва каква е цялата ситуация, издал съм една заповед да се търсят причините за аварията понеже там от сондажа излизат доста тръби има и такива, които хранят обществените чешми, има и такива, които са за геотермията на училище, читалище. Затова съм разпоредил да се намери причината за аварията, кой стопанисва, кой поддържа даденото съоръжение, в случая водопвовода, който е аварирал", обясни кметът на Велинград Костадин Коев.

Кметът е разпоредил проверка и на другия основен сондаж в града, а резултатите от нея ще бъдат готови след две седмици. 

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК