С изложба "Сляпата Вайша" откриха галерия "Прегърни ме"

Културното пространство ще събира малки и големи

10.12.2019 | 09:53 Редактор: Тодор Петров

Ателие "Прегърни ме" вече има свое собствено ново пространство. В ателието целогодишно се организират занимания за деца, лишени от родителски грижи. А днес галерията, носеща същото име, разположена на ул. "Георги Раковски 63", ще продължи същата традиция. 

"Това е много голяма крачка за нас, сбъдната мечта. В галерията ще могат да творят и малките, и големите ни деца, както ние ги наричаме", казва Милена Нейова, която създава ателието преди 14 години. 

Галерията се откри с изложбата "Сляпата Вайша", представяща рисунки по разказа на Георги Господинов. Освен това децата на Ателие "Прегърни ме" получиха възможността да довършат историята със собствен финал, според собствения си поглед и вдъхновение. 

Откриването на първата детска галерия за изкуство беше уважено от множество гости, които през годините са помагали в дейността на ателието и са станали свидетели на целия му извървян път до момента. 

А на сцената актрисата Ани Вълчанова прочете на всички гости разказа "Сляпата Вайша" и отправи призив към всички присъстващи в най-новото културно средище в София.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК