160 снегопочистващи машини обработваха срещу заледяване в София

Очакват се леден дъжд и ниски температури

07.12.2019 | 11:49 Редактор: Василена Василева
160 снегопочистващи машини обработваха срещу заледяване в София

В София 160 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване. Извършено е разпръсване на смеси срещу заледяване поради ниските температури и леден дъжд през нощта.

В момента се извършват обработки срещу заледяване на трасетата на градския транспорт, стръмни и опасни участъци от уличната мрежа във всички 24 райони на София. В момента 128 снегопочистващи машини на терен обработват със смеси срещу заледяване, съобщи пресцентърът на Столичната община.

През деня се очакват валежи, леден дъжд, ниски температури и възможност от образуване на заледявания. Затова шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и автомобили оборудвани за движение при зимни условия.

Работи се по почистването и на тротоари, подходи към подлези, спирки на градския транспорт и пасарелки. Пешеходците да бъдат внимателни при своето придвижване.

Собствениците на търговски обекти и обществени заведения е нужно да почистят тротоарите пред съответните си обекти.

В момента градският транспорт се движи по всичките си маршрути. Възстановено е движението по линия 59 Владая - Мърчаево.

Отворени за движение са планинските пътища във Витоша: "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златни мостове". За извършване на обработка от 11 ч. до 13 ч. се предвижда двата планински пътя да бъдат временно затворени за движение.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК