Взрив в цех за производство на биогаз, трима са ранени

Инцидентът е станал в ямболското село Симеоново

06.12.2019 | 18:22 Редактор: Ивет Арабова

Трима души са ранени при експлозия в цех за обработка на тор и производство на биогаз - метан в село Симеоново. Няма жертви и опасност за населението. Най-вероятно човешка грешка или неспазване на правилата са причината за взрива, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По време на взрива в базата за биогаз е имало петима работници. Трима от тях са настанени в ямболската болница. Единият е в тежко състояние.

 "Останали са затрупани под стената. Най-тежко пострадалият е с гръдна травма, със счупена гръдна кост. Той е настанен в момента в реанимация на болницата. Вторият е в хирургия, с травма на главата, с контузия на мозъка, с комоцио. Третият е с травма на десен глезен“, съобщи д-р Веселин Цонев от МБАЛ-Ямбол.

Причината за инцидента е авария на производствения реактор. В съоръжението са съхранявани над 1000 куб. метра биотор, обясни собственикът на производството Нено Станев.

"Много е силна експлозията, за да разруши стените, железобетонни стени. Човешка грешка не може да бъде, защото нашата намеса е само да зареждаме реактора. Всичко вътре става автоматично“, каза Станев.

Вижте репортажа по темата!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК