Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов

Проблем на съда не е името, а логото на "Няма такава държава"

06.12.2019 | 18:00 Редактор: Кристина Крумова
Съдът отказа да регистрира партията на Слави Трифонов

Софийският градски съд отхвърли молбата за регистрация на партията на Слави Трифонов. Мотивите - българското знаме не може да се използва в партийни символи, а тъй като фигурира в логото на партията, може да бъде свързано с националния флаг. 

Емблемата на "Няма такава държава" - трикольор върху човешка длан, беше обект на дискусия от самото начало. За името на партията "Няма такава държава" съдът приема, че проблем няма. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд. 

В отговор на решението на съда в профила си във Facebook, Трифонов написа, че цветовете на трибагреника присъстват в символите на три парламентарно представени партии – БСП, НФСБ и "Атака". 

"Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели ", написа още Трифонов. 

Партията на Слави Трифонов беше учредена на 5 октомври. Неин председател е самият шоумен, а заместници са част от екипа му от сценаристи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК