HelpBook оплакване: Наглеци паркират върху пешеходни зони

И още сигнали - горене на боклуци, глутница кучета, опасно пресичане

26.11.2019 | 17:32 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook оплакване: Наглеци паркират върху пешеходни зони

В днешния обзор на сигналите, постъпили в платформата на Helpbook.info, ще ви запознаем с редица проблеми, някои от които са ни до болка познати. След сигнала за горене на боклуци в квартал "Надежда" получихме ново оплакване - този път от район "Сердика“. Ежедневното обгазяване се случва на ул. "Охрид" 11 от пушещ комин на къща. От известно време сиво-синият пушек със силно неприятна и задушлива миризма тормози жителите в района, които молят за съдействие.

От район "Красно село" ни изпратиха снимки на "наглец", паркирал кола върху вече разбита пътечка, която позволява движението на пешеходци в междублоковото пространство. Луксозното возило е заело единствения сух участък, а около него навсякъде се наблюдават локви и лепкава кал, по които хората са принудени да маневрират.

В същия район други "колеги" удобно са си настанили превозното средство насред детска площадка, а в сигнала се уточнява, че това са строители, дошли да санират жилищен блок до самата площадка.

Не по-различно е положението в квартал в Стара Загора. Всяка вечер са наблюдавани коли, паркирани пред заведение на единствения пешеходен път, водещ от местния МОЛ към жилищния блок в близост. Оплакването е, че плочките необратимо се чупят и унищожават, също така липсва място за преминаване на пешеходци, в това число и на детски колички.

Получихме и сигнал за трудното пресичане на светофар в столичния комплекс "Младост". При всеки дъжд се образуват огромни локви като езера, което прави невъзможно използването на пешеходната пътека. Ежедневно оттам минават ученици от близкото училище, но трябва да заобикалят между колите, защото локвите са огромни и се рискува живота на децата. Нашият потребител твърди, че това е недопустимо и иска адекватни и своевременни мерки.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Варна. На зеленчуковия пазар в квартал "Кайсиева градина" от известно време се е сформирала глутница кучета, която се разхожда свободно, животните лаят по хората и плашат деца и възрастни.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК