Любими лица от ефира на Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria вдъхновиха десетки деца на "Базара на професиите"

Ученици имат възможност да се ориентират за кариерното си бъдеще

22.11.2019 | 22:16 Редактор: Стефанка Митева

За пета поредна година "Базар на професиите" среща ученици на възраст между 8 и 16 години с различни специалности. 

Знанията си със стотици малчугани споделиха и любими лицa от ефира на Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria. Най-ранобудната екранна двойка на Bulgaria ON AIR Златимир Йочев и Гергана Венкова, както и сутрешният бизнес тандем на Bloomberg TV Bulgaria Живка Попатансова и Христо Николов разказаха на децата какво е да си водещ на сутрешен блок. В базара се включиха още обичани лица и журналисти от телевизиите.

Как се правят новините показа пред десетки водещата на Новините ON AIR Десислава Атанасова, а лицето на спорните емисии Ваня Симонска показа тънкостите при отразяването на всичко важно от света на спорта. "Важно е от ранна детска възраст децата да знаят към каква професия могат да се ориентират, какво им допада. Надяваме се да им помогнем като им разкажем за мисията на журналиста", каза и водещата на публицистичното предаване "Брюксел 1" Милена Милотинова.

В базара се включи и Десислава Джерманска, която зрителите познават от предаването за бойни спортове BOEC.BG.

Целта на инициативата е да даде възможност на младите да се ориентират за своето кариерно бъдеще много преди да се изправят пред този житейски избор. По време на събитието над 40 специалисти разказват за своите професии и отговарят на въпросите на учениците. 

За поредна година медийни партньори на събитието са Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК