Освобождават директора на ВиК в Перник

Остава напрегната ситуацията в града

20.11.2019 | 17:55 Редактор: Стефанка Митева

Две денонощия след началото на водния режим в Перник, освобождават от длъжност директора на местното ВиК Иван Витанов заради водната криза в града.

Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, който пристигна в града за спешна среща с кмета Станислав Владимиров.

"Основно поради две причини - първата е, че той не успя да обясни на обществото и местната власт и наруши комуникацията между институциите по отношение на водната криза в Община Перник. На второ място - част от изложените в бизнес плана и утвърдени от Комисията по енергийно и водно регулиране цели към 2019 година не са постигнати", коментира Нанков.
 

Той допълни, че се очакват резултатите от втората проба от Долна Диканя и ако е годна да пиене да бъде прехвърлена в язовир Студена, а също ще се отклони и част от течението на Владайска река.  

Около 12 млн. лева ще са необходими, по предварителни разчети за следващите 2 месеца, за справяне с водната криза и ремонт на утаителите на язовир "Студена", така че да може от по-дълбоко да се извлича вода, която да се пречиства и да се пуска в питейната мрежа

Зам.-министърът коментира, че няма данни язовирната стена и нейният ремонт да имат отношение към намаленото ниво на язовира. 

По информация на Bulgaria ON AIR тече извънредна среща в президентството между кмета на Перник Станислав Владимиров и президента Румен Радев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК