Броят наново бюлетините за съветници в 60 секции в Плевен

Експертизата трябва да е готова до вторник

14.11.2019 | 19:00 Редактор: Ивет Арабова

Повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в 60 секции в община Плевен допусна Административният съд. Преброяването ще се извърши в сградата на Община Плевен, където се съхраняват изборните книжа, от три вещи лица в присъствието на страните по делото. 

Експертизата трябва да е готова за вторник, когато ще е следващото заседание по делото. То е образувано по жалба на кандидат за общински съветник от БДЦ, на когото не достигнала една преференция, за да бъде избран. 

"4 от жалбите са от кандидати за общински съветници и политически партии, а 2 от жалбите са от кандидати за кметове от населени места в територията на община Плевен. По тях са образувани 3 дела", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR председателят на ОИК-Плевен Ярослав Димитров.

С определения на различни състави на Административния съд към делото са присъединени и три други дела, образувани по жалби срещу същото решение. Едното е на кандидат от същата листа, второто е по жалба на политическа партия МИР, а третото – по жалба на Местна коалиция "Ние, гражданите”. Във всички жалби се иска повторно ръчно преброяване на резултати от изборите за съветници. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК