Борисов с атака срещу ДБ: Не са десница, а внуци на червената номенклатура

Премиерът се похвали с голям ръст на икономиката и спад на безработицата

07.11.2019 | 14:00 Редактор: Тодор Петров

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събра на Национална работна среща политическия актив на партията. Участие взеха членовете на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, новоизбраните общински и районни кметове, както и областните координатори на партията в цялата страна. 

Победа за кандидатите на ГЕРБ беше отчетена в 17 областни града.

Над 803 хиляди са гласовете за партията, тя печели в 163 общини, увеличава се с 80 нови общински съветници и има 1887 общинари след изборите. Картата на България след изборите е синя, заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

Лидерът на партията Бойко Борисов обаче скочи срещу "Демократична България", която застана на страната на независимата, но подкрепена и от БСП Мая Манолова на балотажа за кметския стол в София.

"Много съм огорчен от нашите приятели, но ние трябва да спрем да ги наричаме десница, защото това са децата и внуците на бившата червена номенклатура. Но сега, ако им направим едни избори, какво ще стане? Пак същото, само че ще пострада индустрията", заяви Борисов.

Премиерът се похвали с голям ръст на икономиката, спад на безработицата, намаляване на контрабандата. За сравнение  посочи, че по времето на последното служебно правителство са се губили камиони с цигари, а сега - "бой по контрабандата - такова чудо!".

Той коментира и обвиненията на щаба на Мая Манолова, че в ромските махали в София масово се пускали бюлетини за Фандъкова, което било основание да се смята, че вотът им е купен.

"Казват, че ромите много обичали Бойко. Бойко имат право да го обичат, защото осигуряваме работни места, защото им вкарахме 50 000 деца да учат, а не да се учат да крадат. За  София да си говорим с тези високи интелигентни, ако не са ромите кой ще ни чисти, само ромите работят в чистотата, метат като пчелички, но ние сме осигурили децата им да са образовани, колкото нашите и те да си изкарват с честен труд парите", отсече лидерът на ГЕРБ.

Той обаче направи и сравнение с вота за президента, на който се оказва, че ромите са гласували много повече за претендента на БСП Румен Радев, а не за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева.

"Как са гласували на президентските избори – оказва се, че Радев го обичат повече, над 40 хиляди за него, за нашата Цецка само 19 000", посочи Борисов.

Той призова Корнелия Нинова да изпрати при него червените активисти, за които тя твърди, че са били репресирани след изборите. И се закани, че ако се окаже, че това наистина е вярно, а не е просто поредната манипулация от страна на червената шефка, ще реагира на ситуацията, както и че лично ще се извини на потърпевшите.

Репортаж на Стоян Тричков.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК