Борисов: Става скучно, не е нормално толкова да ги бием

Където сме загубили, ще споделим управлението, заяви лидерът на ГЕРБ

03.11.2019 | 22:16 Редактор: Ивет Арабова

Въпреки че ГЕРБ е в управлението от много години, отново огромният брой избиратели ни дадоха своето доверие, а след управление на БСП те имат нула кметове, коментира премиерът Бойко Борисов резултатите от балотажа в страната.

Според него на този вот се е върнала нормалността в изборния процес, защото не е нормално една партия да печели във всички големи градове. По думите му вече ставало скучно от победите на ГЕРБ.
 
"Там, където губим - Благоевргад, Русе... партията е първа политическа сила като общински съветници, така че може да се подели отговорността“, коментира той.
 
Според него по време на предизборната кампания са се изговорили много глупости, но пък трябвало да приключат с втория тур на изборите.

"Надявам се от утре да се хванат на работа, защото се оказа, че много мераклии за работа има, а там където сме загубили в областните градове, ще можем да споделим управлението“, коментира Борисов.

Борисов отсече, че коментарите на анализаторите, че ГЕРБ има по-слаб резултат на този вот, са неоснователни.

"Дай Боже на всеки такова отстъпление, да бият 15 пъти поред и да го наричат отстъпление. Кое е отстъпление?! Партията е първа", настоя той. 

По думите му изборите дори вече са станали скучни, защото първата политическа сила винаги е ГЕРБ.

Премиерът припомни, че на конференция на ГЕРБ преди месеци той е разкритикувал част от местните организации на ГЕРБ.

"Ще си вземем решенията в партията, защото за няколко месеца ние проведохме два избора и аз благодаря, че пак ни дадоха своето доверие – след "Апартаментгей", Атанас Камбитов, който играе ръченица с пари на челото и хората там наредиха ГЕРБ да е първа партия, наслушах се на какви ли не обиди, да са живи и здрави", каза лидерът на ГЕРБ.

"Събрах ги и Камбитов, и Икономов, и кмета на Сандански, и им казах "Ще загубите". "Не, ще спечелим!", казаха те. Сега партията ще си направи изводите, по-добре е да се очисти", каза Бойко Борисов.

"Във Варна и в Пловдив БСП ги няма. В София два пъти ги бием", отсече той.

Специално за столицата, където днес за Йорданка Фандъкова от ГЕРБ стана кмет за четвърти път, Борисов коментира, че "синьо-червената мъгла, която дълги години управляваше София, замалко да спечели". 

Според него общинските съвети управляват градовете и така трябва да бъде, защото всичко друго води към анархия и безотговорност.

"Тогава да направим друго на следващите избори – да има само независими и ние партиите да се примъкваме, защото някога са ни казали "Добър ден", възмути се Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК