Резултатите от изборите са готови: В 18 областни града ще има балотаж!

Все още се очаква да приключи преброяването в София и Шумен

29.10.2019 | 18:40 Редактор: Василена Василева
Резултатите от изборите са готови: В 18 областни града ще има балотаж!

Окончателните резултати от първия тур на местния вот са готови. В 18 областни града ще се проведе втори тур, тъй като не беше излъчен категоричен победител. Това са Благоевград, Видин, Добрич, Ловеч, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Силистра, Сливен, Смолян, Търговище и Ямбол. 

Вече е сигурно - балотаж ще има и в морската ни столица Варна. Около 500 гласа не достигнаха на настоящия кмет на града и кандидат на ГЕРБ Иван Портних, за да си осигури нов мандат още на първия тур. Той получи 49,29% от подкрепата на варненци и тази неделя ще се изправи на балотаж срещу Костадин Костадинов, издигнат от партия "Възраждане", който получи 14,3 на сто от гласовете. 

Втори решаващ тур на изборите ще се проведе и в Русе, където кандидатът на БСП Пенчо Милков води пред опонента си от ГЕРБ Диана Иванова при 100% обработени протоколи. Милков получи 35,16% от подкрепата на русенци, докато Иванова събра малко над 25 на сто от гласовете в крайдунавския град.

Все още се очаква да приключи преброяването в София и Шумен. 

В столицата в неделя се очертава оспорвана битка между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. При близо 98% обработени протоколи, настоящият кмет на София води пред бившия омбудсман с около 9 на сто от подкрепата на софиянци. 

А в Шумен, при 99% обработени бюлетини, кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов получава малко над 32 на сто от гласовете и тази неделя ще се изправи срещу издигнатия от "БСП за България" Венцислав Венков, който получи 22% подкрепа на първи тур. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК