Битката за София: Фандъкова и Манолова продължават със споровете

Двете очакват подкрепа от кандидатите в подножието на балотажа – Борислав Игнатов и Борис Бонев

29.10.2019 | 19:36 Редактор: Василена Василева

Няколко дни преди втория тур на местните избори опонентите в битката за кмет на София Йорданка Фандъкова и Мая Манолова продължават със споровете помежду си. Двете очакват подкрепа от кандидатите в подножието на балотажа – Борислав Игнатов и Борис Бонев. Такава подкрепа обаче все още не е заявена.

И ГЕРБ, и БСП видяха победата в своя актив след изборите в неделя. 

А в София, за разлика от 2015 година, когато ГЕРБ спечели на първи тур в 8 столични района, този път управляващата партия победи в два. Рангел Марков остава начело на Банкя, родното място на премиера Бойко Борисов, а в Кремиковци – незавеисимата Лилия Донкова. 

Кметовете на останалите 22 столични района ще станат ясни след балотажа в неделя. Тогава ще бъде избран и кметът на София. 

От екипа на третия в надпреварата Борислав Игнатов вече заявиха, че няма да подкрепят нито Манолова, нито Фандъкова, която пък беше видяна днес да влиза в централата на "Демократична България". 

Вече повече от месец Мая Манолова продължава да крие и хората, които стоят зад нея, и парите, с които финансира кампанията си. 

От ГЕРБ продължават да настояват в дебата преди балотажа да участват и екипите на Фандъкова и Манолова. Все още ден, час и място за това събитие обаче не са известни.

Репортаж на Стоян Тричков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК