Последни летни температури, от сряда зимата нахлува

В средата на седмицата ще започнат валежи

28.10.2019 | 08:20 Редактор: Ивет Арабова

Изборният ден премина със слънчево и топло време, а високите температури ще продължат и днес. Минималните ще бъдат от 5 до 10 градуса, по Черноморието - до 12, а по високите западни полета ще са около 3 градуса. Вятърът ще бъде слаб от запад. Местата с намалена видимост се очаква да са по-малко, а дневните температури ще стигат 21-27 градуса.

Над Балканския полуостров ще има много слънце, но и краткотрайни сутрешни мъгли. Там температурите ще останат доста високи за сезона, стигащи до 24-26 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Във вторник ще остане все още топло. Късно следобед над северните райони облаците ще се увеличават. Дневните температури ще се задържат с 4-6 градуса над обичайните за края на октомври.

В сряда вятърът ще се усили, ще настъпи заоблачаване и зимата ще започне постепенно да се прокрадва и на територията на нашата страна. Следобед в Северна България ще превали дъжд, а в четвъртък валежите ще обхванат и Южна България. 

Към края на седмицата температурите значително ще се понижават. В средата на седмицата ще се наложи официално да се подготвим за зимно време и да се сбогуваме с топлото и слънчево октомврийско време, на което успяхме дълго да се насладим.

Вижте цялата прогноза във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК