Стефан Данаилов диша без апарат, храни се, шегува се...

Все още не е ясно кога ще бъде изведен от реанимацията, споделят близките му

21.10.2019 | 10:06 Редактор: Василена Василева
Стефан Данаилов диша без апарат, храни се, шегува се...

Любимият на поколения българи актьор Стефан Данаилов е по-добре, в съзнание е, диша без апарат, но все още е в реанимацията на Военно-медицинска академия.

"Лекарите не дават и на нас повече информация, все още е рано да се каже кога ще бъде изведен от реанимацията. Успяхме да се видим за няколко минути и той, естествено, каза, че иска да си ходи вкъщи“, каза пред "Монитор" племенницата на звездата, режисьорката Росица Обрешкова.

Режимът на посещения при Мастъра е крайно ограничен, тъй като и най-малката инфекция би могла да бъде високорискова за състоянието му при отслабената му имунна система. Обрешкова помоли за разбиране към роднините, които се тревожат за близкия си човек и му пазят спокойствието, а и те самите не знаят как медиците ще продължат с лечението му.

Доведеният син на артиста - Росен Цанков, също е бил на кратко свиждане, очаква се тези дни от САЩ да пристигне и Влади Данаилов – синът на актьора от Ирен Кривошиева.

"В момента със Стефан Данаилов всичко е наред, той се шегува, храни се, но истинската дума за състоянието му е закрепен", призна биографът на проф. Стефан Данаилов – журналистът Георги Тошев, който е в Стокхолм.

"Аз никога не съм губил надежда за него, но...това е Стефан Данаилов – всички знаем, че на неговите 76 години той едва ли ще се промени: няма да спре да пуши, да пие кафе..“, допълни журналистът.

По думите му могло е актьорът да не бъде въвеждан в кома, роднините са дали съгласието си за нея. Лекарите го направиха, за да го лекуват по-безболезнено и да улеснят дишането му, припомни биографът на големия актьор. Той разказа, че Данаилов е отслабнал малко, което благоприятства лечението, но в бъдеще ще трябва още да заляга за нормализиране на теглото.

Според източници от ВМА на Стефан Данаилов предстои специална дихателна рехабилитация, включваща дихателна гимнастика, инхалации и масажи, за да се стабилизира самостоятелното му дишане. Тя вероятно ще продължи около месец, като по-късно отново ще бъде включена и двигателна рехабилитация за счупването на тазобедрената става и операцията по смяната й, която професорът претърпя през август в Бургас.

Мастъра бе приет по спешност във ВМА в началото на октомври със затруднено дишане след усложнения при настинка. В сряда състоянието му се влоши и той бе въведен в кома и интубиран, за да се източи от белите дробове водата, която бяха събрали.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.