Сигнали в HelpBook: Ремонти по пътищата, а след тях прах, дупки, боклуци...

В платформата на Investor Media Group - пореден сигнал към БДЖ

06.10.2019 | 09:00 Редактор: Василена Василева
Сигнали в HelpBook: Ремонти по пътищата, а след тях прах, дупки, боклуци...

Множество сигнали от различни части на страната постъпиха в платформата на Helpbook.info, касаещи замърсени площи след извършване на строително-ремонтни дейности.

В район "Изгрев“ след разкопаване за подмяна на тръби ремонтът приключва и дупките биват зарити, но седмица по-късно тя не е асфалтирана, а купчините с камъни си стоят по средата, по цялото протежение на улицата и тротоара, като създават опасност за движението, а от купчините с пясък се разнася прахоляк навсякъде. Апелът е за незабавно възстановяване на настилката и почистване на отломките.

Същото положение се наблюдава в квартал на Русе. След започнат още лятото ремонт на улица, който все още не е довършен, отпадъците са нахвърляни пред жилищен вход и явно са "забравени“ от работниците.

Получихме сигнал и от София за площадка пред вход на блок в окаяно състояние. Ето какво пише нашият потребител: "Площадката е в окаяно, изключително лошо състояние. Асфалтът е напукан, издълбани са дупки, получили са се и вдлъбнатини, в които се събира вода и не може да се стигне до входа, без да се мине през локвите и калта. Във входа живеят трудно подвижни възрастни хора, както и 5-6 семейства с малки деца и бебета. Недопустимо е да газим в локви и кал, за да излезем или да се приберем в собствения си дом. За да стигнем до работа, трябва да излезем от входа с гумени ботуши, за да не се намокрим. Моля за спешна реакция, предвид настъпването на сезона с най-много валежи."

Получихме и гневен сигнал км Холдинг БДЖ. В него нашият потребител описва как почти всеки ден придвижването и навременното му стигане до работното място е силно затруднено, поради преминаването на товарни влакове и спиране на движението в произволно време на ЖП гара Кремиковци: "Питам, редно ли е на тази забравена от Бога гара, да се блокира преминаването на автомобили сутрин, когато хората отиват на работа? Не е ли редно да се направи разписание, като се избегне преминаването на товарни влакове в най-натоварения часови диапазон? Всички работещи закъсняваме за работа, тъй като не можем да си изчислим времето за пътуване и се налага да закъсняваме поради липсата на обявен график“, се оплаква гражданинът.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК