HelpBook алармира: Глутници кучета, мръсотия, занемаряване

При нередност подайте сигнал в платформата на Investor Media Group

02.10.2019 | 16:55 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook алармира: Глутници кучета, мръсотия, занемаряване

Темата за безпризорните и агресивни кучета е отново на дневен ред в платформата на HelpBook.info.

Дали едно куче е агресивно или не, по сегашния закон се определя от собственика му. Как обаче седят нещата с бездомните животни?

"До паркинга на бл. "Зорница", кв. "Боровица" са се настанили и се саморазвъждат група от около десетина кучета. Тъй като улиците не са осветени /не светят уличните лампи/, хората със страх се прибират в къщи. По цяла вечер лаят и предизвикват неприятни асоциации. Не са кастрирани и обезпаразитени. Мисля, че общината знае какво трябва да се направи и не е необходимо аз да посочвам", пише в сигнала нашият потребител.

Не по-различна е ситуацията в град Варна. В изоставен двор се размножават безстопанствени кучета като бройката им до момента е над 15. Нашият потребител е свидетел на системен бой между тях, хапане до кръв, непрестанен лай и всякакви форми на агресия. Опасенията са, че поради големия пътникопоток в района, може да се стигне и до инциденти с хора.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК