Ангелкова и Горанов за Сидеров vs БНТ: Неприемливо и недопустимо

СЕМ предостави на ЦИК записа от скандала в студиото

02.10.2019 | 13:16 Редактор: Тодор Петров

Скандалното участие на Волен Сидеров в предаването "Референдум" на БНТ влезе в парламента, Министерския съвет и СЕМ. Припомняме, че гостуването му завърши с влизане на жандармерия в студиото, а униформени изведоха насила лидера на "Атака".

Неприемливо и недопустимо - така определиха част от министрите поведението на Волен Сидеров.

Министърът на туризма Николина Ангелкова и финансовият министър Владислав Горанов обявиха своите позиции по разразилия се скандал.

"Подобно поведение е неприемливо. Не мога да го похваля по някакъв начин или да стимулирам подобно поведение в ефир. Всеки носи отговорност за действията си", заяви Горанов.

Финансовият министър каза още, че към момента не се обсъжда вариант за преразглеждане на коалиционното споразумение с "Обединени патриоти" заради поведението на Сидеров.

"Недопустимо е такова поведение, независимо каква позиция заема", подчерта Ангелкова.

В ефира на БНТ Сидеров обиди публично кандидата на ВМРО за кмет на София - Ангел Джамбазки. А горещата тема влезе и на заседанието на Съвета за електронни медии след искането на БНТ да изключи "Атака" от телевизионни участия. 

Случилото се в БНТ бе първа и основна точка на заседанието на съвета. Позиция на СЕМ ще бъде оформена на база общото мнение на членовете и ще бъде качена на сайта на регултатора. 

Записът на предаването е свален от СЕМ и е представен на ЦИК, тъй като СЕМ няма правомощия да санкционира, а само да сигнализира. СЕМ не е страна в споразумението между ЦИК и БНТ. Националната телевизия настоява ЦИК да извади "Атака" от всички платени или безплатни участия.

Според СЕМ не е нарушен Законът за радиото и телевизията, но членовете на Съвета за електронни медии са изключително притеснени от случилото се.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК