Aгенцията по заетостта срещна работодатели от ЕС и търсещи работа

Бяха представени и възможности за дуално обучение

18.09.2019 | 08:25 Редактор: Тодор Петров

Aгенцията по заетостта организира във вторник международна трудова борса в София. На повече от 30 щанда работодатели от държавите от Европейския съюз презентираха свободни работни места, както и условията за работа в своите държави. 

Бяха представени и възможности за дуално обучение, както и възможности за повишаване на квалификацията и чуждоезиково обучение по време на работа.

Регистрацията за участие ставаше и чрез онлайн платформа. Това е нова възможност за търсещи работа лица и работодатели от цяла Европа да се свързват и комуникират напълно безплатно, без да е необходимо присъствието им на място. Те имаха възможност да проучат и подберат най-подходящата за тях позиция и да кандидатстват за нея. 

В деня на борсата двустранна чат системата с възможност за аудио и видеовръзка позволяваше онлайн комуникация в реално време между търсещи работа и работодатели от цяла Европа.

"Форумът дава възможност на различни работодатели от 9 страни членки на ЕС да преложат работни места. Виждаме предложения за близо 1300 работни места", заяви зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова. 

Вижте още в репортажа на Ива Григорова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК