Телефони, над кг злато и СИМ карти, някои румънски, откриха при акцията в Левски

Арестувани са осем души, членове на престъпна група за телефонни измами

30.08.2019 | 18:54 Редактор: Василена Василева

При специализирана операция на полицията и жандармерията в Левски бяха арестувани 8 души, членове на организирана престъпна група за телефонни измами. Сред задържаните са двама тартори на групата и едно "муле" от София. Открити са десетки телефони, над килограм злато и сим карти за румънски оператори. Операцията е част от съвместна кампания на МВР и прокуратурата с цел ликвидиране на големите престъпни групи за телефонни измами и намаляване нивата на тези престъпления.

Сутринта Левски осъмна блокиран от полиция и жандармерия. Обиски се извършваха на 9 адреса в т.нар. "квартал на богатите", в който живеят роми без легални доходи в лукс и разкош. 

Претърсван бе дома и на един от сочените за тартори на "ало" измамите Димитър Серафимов – Келеша. 

Жители на Левски заявиха, че той от години не работи, а тъне в разкош. 

Ударът срещу поредната престъпна група за телефонни измами е част от национална кампания между МВР и прокуратурата, заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. 

Специализираната разработка тече от 7 месеца. 

Злосторниците са ползвали карти и на румънски оператори с цел да не бъдат заловени. Извършените от тях измами се изчисляват на десетки хиляди левове. 

Задържаните ще останат в ареста за 24 часа, а разследващите ще предложат на наблюдаващия прокурор да бъдат повдигнати обвинения на 7 от тях.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК