8 задържани при акция срещу "ало мафията" в Левски (Обновена)

При обиските са иззети килограм злато и доста СИМ карти, някои от Румъния

30.08.2019 | 12:19 Редактор: Тодор Петров

Полиция и жандармерия блокираха от сутринта град Левски. Там се провежда мащабна спецакция срещу телефонни измамници. Осем са общо задържаните, съобщи заместник главният прокурор Иван Гешев, като уточни, че един от тях е арестуван в София. 

Според събраната информация групата в Левски е сред най-сериозните, работили на територията на страната. Всички задържани са криминално проявени, някои са осъждани. 

При обиските са иззети килограм злато и доста СИМ карти, някои от Румъния. Има данни, че измамниците са пътували и до Румъния. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването ѝ преди месеци се е преместил в Левски. 

По неофициална информация става въпрос за Димитър Серафимов - Келеша. В дома му разследващите открили голяма сума пари и златни пендари. Преди три години Келеша беше арестуван в Пловдив заедно с братовчед си, след което беше осъден на близо две години затвор. 

Тогава бяха доказани 6 телефонни измами. Около 20 адреса в Левски са претърсени от полицията. Всички входно-изходни артерии на града са под контрола на властите. 

Спират се и се проверяват всички автомобили. Град Левски е известен с "квартала на богатите", където са издигнати огромни палати.

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК