Повдигнаха обвинения на задържаните за убийството край Негован

Мотивът за жестокото престъпление е финансов

29.08.2019 | 19:02 Редактор: Василена Василева

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за предумишлено убийство на двамата задържани за убийството на семейство Атанасови, чиито тела бяха открити край Негован. Мотивът за жестокото престъпление е финансов. 

Пламен Шляпашки и Георги Ненчев са строителни работници, които били наети за ремонт в апартамента на треньора по борба Йордан Атанасов и приятелката му Марияна. 

Майсторите, криминално проявени, единия от които и осъждан, планирали убийството повече от година. Разбрали, че Йордан продал апартамент в столичния квартал Гоце Делчев. 

Оплакал се, че банките не му давали големи лихви и затова решили, че парите са в жилището му. Според разследващите убийството е станало на 14 юли. Скрили оръжията в Техническия университет, където били на заплата. 

Именно там полицията открива два пистолета, като за единия се предполага, че е оръжието на убийството. 

Пламен признал пред разследващите, че той е застрелял двойката. След това разчленили телата на жертвите си в банята им , натоварили ги в бидони и ги пуснали в язовира до Негован. Опитали да замажат следите си с белина. 

От Техническия университет заявиха, че са шокирани. Пламен работил при тях от 3 години, докато Георги бил нает преди две седмици.

Маршрутът им на движение до Негован е заснет от камери за трафик. В продължение на няколко дни били следени и е било установено как спокойно влизат в апартамента на жертвите си. 

До залавянето им се стига след като преподавател от университета ги наема за да ремонтират къщата на тъста му в село до Правец. 

Разследването по случая продължава.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК