Убийците от Негован направиха пълни самопризнания!

Единият от задържаните застрелял жертвите с незаконно оръжие

29.08.2019 | 12:33 Редактор: Тодор Петров
Убийците от Негован направиха пълни самопризнания!

Задържаните за убийството край Негован са направили пълни самопризнания. Арестуваният Пламен Шляпашки признал, че той е натиснал спусъка на незаконно оръжие и застрелял жертвите в главата.

Вчера стана ясна самоличността на убитите мъж и жена, чиито тела бяха намерени във водоем до софийското село, а за престъплението бяха задържани двама мъже. Жертвите са бившият треньор по борба Йордан Атанасов и съпругата му. 

Шляпашки и Георги Нанчев са задържани в правешко село в момент на извършване на ремонтни дейности. Мотивът за зверството е финансова облага, тъй като един от извършителите се е познавал с една от жертвите от около 15 години.

Убитият бивш треньор по борба е споделил, че е продал апартамент в кв. "Гоце Делчев", а банките не дават високи лихви. Това е накарало задържаните за убийствата да сметнат, че семейството държи голяма сума пари вкъщи.

В Техническия университет в София пък бе намерено предполагаемото оръжие на жестокото убийство. То е извършено на 14 юли, но е планирано близо година преди това. 

Очаква се Софийската градска прокуратура да повдигне обвинение на двамата мъже. Междувременно процесуално-следствените действия по случая продължават.

По-рано днес в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев посочи, че не е учудващо строителни работници да извършат такова престъпление.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК