Празнично: БДЖ пуска ретро локомотив за 6 септември

Специалното пътуване ще бъде между Септември и Велинград

22.08.2019 | 20:02 Редактор: Василена Василева
Празнично: БДЖ пуска ретро локомотив за 6 септември

Пътуване с парен локомотив между Септември и Велинград организира БДЖ на 6 септември по повод Деня на Съединението на България.

Специалното пътуване ще се осъществи за всички клиенти на националния жп превозвач, които проявяват интерес към ретро подвижния състав и живописния маршрут. В празничния ден пътническата композиция ще бъде теглена от теснопътния парен локомотив № 609.76, доставен у нас точно преди 70 години, съобщиха от БДЖ.

Атракционният влак ще замине от гара Септември в 10:35 ч., като при пристигането му във Велинград ще бъде организирано посрещaне от местната община. В обратното направление композицията с ретро локомотива ще потегли от гара Велинград в 16:15 ч.

Ретро влакът ще бъде украсен от сдружението "За теснолинейката", които ще се погрижат и за доброто настроение на пътниците. Композицията ще се движи в състав от шест пътнически вагона.

Цената на билета за влака с парния локомотив № 609.76 между Септември и Велинград ще бъде 25.50 лв. за пътуване в двете посоки (с включени запазени места). Децата до 7-годишна възраст ще пътуват безплатно, без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст.

Националният железопътен превозвач напомня, че децата на възраст до 10 години задължително пътуват с придружител.

Продажбата на билети и резервацията на запазени места за пътуване с атракционните влакове ще започне от петък (23-и август). Билети могат да бъдат закупени от железопътните бюра в столицата, както и от гарите София, Пловдив, Пазарджик и Септември.

Снимка: БДЖ

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК