Фандъкова: Пътните ремонти в София приключват до 15 септември

Кметът инспектира някои от големите столични обекти

20.08.2019 | 13:16 Редактор: Василена Василева

До 15 септември трябва да приключат повечето пътни ремонти в София. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя инспектира някои от големите обекти, както и строежа на новата линия на метрото. 

Приключиха ремонтните дейности и е отворена за движение връзката на бул. "Президент Линкълн" с Околовръстното шосе в кв. "Овча купел". Изпълнява се полагане на последния слой асфалтова настилка в част от северното пътно платно. 

На бул. "Президент Линкълн" се извършва рехабилитация. Работи се на етапи. Ремонтира се трасето от пресечката при ул. "Карл Трънка" до ул. "Зеленика" при метростанцията, която се изгражда в момента.

Общата дължина на булеварда е 4,2 км. Извършва се подмяна на асфалтовата настилка на пътните платна, изграждат се тротоари. Предвиден е и ремонт на уличното осветление.

Подменят се антипаркинг колчетата по цялата дължина на двата тротоара. Всички пешеходни пресичания са с понижени бордюри и тактилни плочи в помощ на хората с увредено зрение. Нови светофарни уредби ще се поставят на трите регулирани кръстовища.

Едновременно с ремонта на настилката по бул. "Линкълн" се подменя и подземен колектор на "Топлофикация". 
 
В срок се движат и дейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври.

До средата на 2020 г. ще завърши и изграждането на следващата отсечка - от "Овча купел" до "Горна Баня". След пускането ѝ се очаква над половин милион души да ползват дневно метрото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК