Летните ремонти в София текат с пълна сила

Глоба за строителната фирма, която ремонтира ул. "Иван Вазов"

23.07.2019 | 19:56 Редактор: Елена Несторова

В разгара на лятото ремонтите в София текат с пълна сила. След инспекция на един от строителните обекти кметът Йорданка Фандъкова обяви, че са възможни забавяния.

От Столичната община ще настояват ремонтите да приключат до началото на новата учебна година. В противен случай фирмите са заплашени със санкции.

485 хил. лв. струва укрепването на тунела, който свързва район "Младост" с околовръстния път. След ремонта съоръжението ще се сдобие с ново осветление, подменена канализация и укрепени стени. 

Единственият, планиран за тази година ремонт в центъра на столицата е подмяна на пътната настилка в частта между бул. "Гешов" и бул. "Черни връх". 

До края на седмицата бул. "България" трябва да се сдобие с нова маркировка, след което започва ремонтът и в другото платно в посока Бояна. Заради лошите метеорологични условия ремонтът ще се забави с 1 седмица. 

Не такава обаче е ситуацията на столичната ул. "Иван Вазов". На 18 юни ремонтът тук навърши 1 година и още не е ясно кога ще приключи. Заради забавянето на ремонта строителната фирма ще бъде глобена.

"След като приключи работата, ще бъде изчислено кое комунално дружество колко дни е работило там и колко дни реално е работила и строителната фирма", каза зам.-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

До края на лятото ремонти ще има в "Дружба" при улиците "Асен Йорданов" и "Искърско шосе".В район "Сердика" при ул. "Каменоделска" освен асфалтовата настилка ще бъдат подменени и трамвайните релси. От 1 август в "Овча Купел" започва изграждането на ул. "Централна", ул. "Житница" и бул. "Монтевидео". 

Догодина се предвижда ремонт на тунела, свързващ "Люлин" и бул. "Тодор Александров". 

Гледайте повече в репортажа на Петьо Атанасов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК