Заради пожара в Шишманци: Гражданите да затворят прозорците и вратите си

Ако на някого му пролошее или се почувства зле - медицински екипи са готови да реагират

13.08.2019 | 13:12 Редактор: Василена Василева

Потушен е пожарът в завода за преработка на битови отпадъци край пловдивското село Шишманци, но екипите остават на място, за да гарантират, че няма да има ново разпалване. Въпреки това обаче жителите на Белозем, Шишманци и Болярино готвят протест и искат по-строги мерки за превенция.

Опасност за населението и близките населени места няма, но за по-голяма сигурност шефът на главна дирекция пожарна безопасност гл. комирас Николай Николов призова хората да затворят прозорците и вратите си. А ако на някого му пролошее или се почувства зле - медицински екипи са готови да реагират.

По думите на Николов има риск единствено за около 30 работници в завода за твърди битови отпадъци край Шишманци.

В Болярино пък е разположена мобилна измервателна станция, която след показателите на въздуха. Очаква се следобед вятърът да се обърне. Затова ще бъде включено още едно съоръжение.

На АМ "Тракия" са разположени екипи на Пътна полиция, които са в готовност да реагират при влошена видимост вследствие на пушека от депото.

Активно се работи и по потушаването на пожара. Осигурена е техниха и достатъчно земна маса за запръстяване, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Даяна Георгиева.

Причината за огнената стихия все още не е ясна.

А заради пожара недоволни жители от съседни села блокираха рано тази сутрин пътя към горящото депо за отпадъци. Образува се опашка от камиони със смет. Хората бяха с кърпи на устата и обясниха, че в домовете им не се диша.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК