Днешният ден отново ще бъде горещ, температурите - между 33° и 38°

Оранжевият код за района на Благоевград остава

13.08.2019 | 08:10 Редактор: Десислава Атанасова

И днешният ден ще бъде горещ. Оранжевият код за високи температури в района на Благоевград остава. В цялата страна ще е слънчево, около и след обяд – горещо. Преобладаващите максимални температури ще са между 33° и 38°.

Над Черноморието отново ще е слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. 

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен източен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 28°, на 2000 метра - около 21°. 

Атмосферното налягане ще се понижава и след обяд вече ще е малко по-ниско от средното за месеца. И в сряда ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. 

Преобладаващите максимални температури ще са между 34° и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. 

Привечер в сряда от северозапад ще се заоблачи и до полунощ на места в крайните западни райони ще превали и прегърми. В четвъртък и петък с до умерен северозападен.

Температурите леко ще се понижат и в петък максималните ще бъдат между 27° и 32°. На места от северозапад на югоизток ще превали и прегърми. 

В отделни райони, по преминаващия фронт, през нощта срещу четвъртък и в четвъртък, а в петък в Южна България, са възможни и по-интензивни явления и градушки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК