Решено: Министерството на туризма ще отдава плажовете на концесия

Симеонов с нов залп срещу Ангелкова: И хлябът, и ножът били в нея

18.07.2019 | 13:26 Редактор: Тодор Петров

Концесиите за морски плаж се възлагат, изпълняват и контролират при условията и по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие- тоест минават изцяло под шапката на Министерството на туризма. 

Това реши окончателно парламентът с приетите промени в Закона за концесиите. Това създаде напрежение в пленарната зала и кулоарите на Народното събрание.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов атакува министъра на туризма Николина Ангелкова, която е автор на тези промени. Според него решението концесиите да минат изцяло под контрола на Министерството на туризма ще доведе до много негативни последици и до това плажовете да се отдават на приближени до властта хора.

"В ръцете на министъра ще бъде и ножът, и хлябът", настоя Валери Симеонов.

"Това не е вярно, защото по този начин и до момента са се отдавали плажовете за концесия - не само от Министерството на туризма, а и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството", отвърна министър Ангелкова. 

Депутатите гласуваха и отлагане на въвеждането на тол системата, която трябваше да започне да функционира на 16 авуст. Това обаче ще стане на 1 март догодина. 

Решението също предизвика напрежение в пленарната зала между ГЕРБ и БСП. А до 1 март системата ще бъде тествана, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от парламента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК