София: Тежка катастрофа този следобед, загина момче (Обновена)

Още няколко тежки пътни инцидента са станали в страната

31.05.2019 | 18:49 Редактор: Ивайло Николов
София: Тежка катастрофа този следобед, загина момче (Обновена)

15-годишно момче загина блъснато от лек автомобил в София. Инцидентът е станал на пешеходния светофар на улица "Нишава" и булевард "Цар Борис Трети" малко след 17:00 часа.

От удара тялото на детето е изхвърчало на трамвайната спирка. Трамваите с номера 4 и 5 бяха спрени за няколко часа. Джижението по булеварда също беше затруднено. На мястото е извършен оглед, причините за инцидента се изясняват. 

Тежки пътни инциденти имаше и на други места в страната. 18-годишно момиче е починало на място при тежка катастрофа, станала малко преди 17:00 часа на пътя Ловеч - с. Микре.

При инцидента челно са се блъснали два автомобила на остър завой. В тежко състоянието е и 18- годишно момче, което е в кома и с опасност за живота. При катастрофата са пострадали още две жени - на 58 и 59 години, които са с наранявания, но без опасност за живота. 

Катастрофа между автобус и лек автомобил стана и край село Долно Ботево, община Стамболово. По първоначална информация тя е причинена от лекия автомобил, който на завой е навлязъл в насрещното платно и се е ударил в 20-местния автобус. 

В хасковската болница са транспортирани четирима души, сред които и две деца на 14 и 16 години. Няма опасност за живота им, но ще останат за наблюдение. По случая е образувано досъдебно производство.

Снимка: Виктор Борисов (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК