HelpBook аларма: Автомобили се превръщат в кофи за боклук по софийските улици

Гният и ръждясват в очакване някой да се сети да ги премести

20.05.2019 | 11:57 Редактор: Тодор Петров
HelpBook аларма: Автомобили се превръщат в кофи за боклук по софийските улици

Бездействие и безотговорност на стопани и собственици на превозни средства, които ги паркират или изоставят безцеремонно на забранени места или пък въобще ги оставят на произвола на съдбата - да гният и ръждясват по улици и паркинги. За това алармирахте на платформата на Investor Media Group за граждански сигнали - HelpBook.

Столицата расте, не старее, но пък паралелно с това се превръща в огромно гробище за стари коли. Ето и един от автомобилите, който чака да бъде официално извозен и бракуван. Намира се много близо да центъра на София, на комуникативно място с голям поток от хора и автомобили. 

Opel, изоставен до духовната семинария и близо до водната кула, ползван за кофа за смет и замърсяващ околната среда. Колата е с ударена предница и спаднали гуми, но трябва да има начин да бъде премахната. 

От снимките си личи, че на стъклото на колата е поставен документ - по всяка вероятност за преместване или извозване, който е с дата 27 февруари тази година. Вижда се и име, най-вероятно на собственика на колата, както и подписите на трима души, съставили акта.

Зрители сигнализираха и за изоставен автомобил в "Редута" на ул. "Иван Щерев" 24. Фактът, че колата е малка като габарити не променя обстоятелството, че не се използва, а само заема от и без това ограниченото пространство за паркиране. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК