Из HelpBook: Сигнали за опасна площадка, паднали огради, бездомни кучета...

Ако видите нередности, не се колебайте да подадете сигнал в платформата на Investor Media Group

04.05.2019 | 17:30 Редактор: Василена Василева
Из HelpBook: Сигнали за опасна площадка, паднали огради, бездомни кучета...

Опасна детска площадка, паднали огради и проблеми с бездомни кучета в София... Това са само част от проблемите, за които сигнализират потребителите в платформата Helpbook.info.

Наш потребител ни информира за опасно съоръжение за игра, намиращо се на детската площадка в района на НДК. От изпратената снимка е видно, че дървеният парапет, в близост до двойката монолитни пързалки, е нестабилен и се клати.

Според автора на сигнала е извършено символично укрепление, чиято сигурност е съмнителна. Парапетът се използва редовно при игра, а височината на съоръжението е над два метра, с което се създават предпоставки за наранявания на ползващите го деца.

Според изготвената държавна наредба, по разписание трябва да се правят периодични, постоянни и годишни контроли, които трябва да следят състоянието на съоръженията за игра. Молбата ни е да бъде направена инспекция на обекта и парапетът да бъде укрепен.

Следващият сигнал е за проблем с бездомни кучета в столичния квартал "Младост" 3.

Ето какво ни пише нашият потребител: "Въпросните кучета се движат заедно и застрашават живота на жителите на района. Постоянно лаят безпричинно и са нападателни. В близост има детски градини и училища. Не са единици случаите, в които съм ставала свидетел на агресивно поведение на кучетата към други кучета и минувачи. Някои съседи дори ги е страх от тях и заобикалят отдалеч. Моля, осигурете здраве и спокойствие на живущите в района"

Получихме и поредния сигнал за разрушен асфалт и дупка на софийска улица:

"До блок 68 в кв. Западен парк се намира проблемен участък от улицата, който за последните 5 години 3 пъти е ремонтиран. Последното закърпване на пътното платно беше направено декември месец 2018 г. Четири месеца по-късно върху ремонтираният участък има появили се пропадания и широки пукнатини. Кой контролира качеството на направените строителни дейности и безхаберното харчене на парите на данъкоплатците? На пръв поглед изглежда, че този участък генерира сигурни приходи на фирмата по поддръжка почти всяка година“, възмущава се потребителят.

Завършваме днешния обзор със сигнал за рухнала ограда в близост до Терминал 2. От изпратените снимки се вижда, че съоръжението в по-голямата си част е паднало на тротоара и за късмет в този момент не са преминавали пешеходци. С радост установихме, че в съвсем кратък срок останките от ламарините и подпорни греди са премахнати.

Ако видите нередности или проблеми, не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook.info

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК