Сигнали в HelpBook: Сметища, опасни шахти, няма пари за ремонти...

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата на Investor Media Grouр

11.05.2019 | 09:34 Редактор: Василена Василева
Сигнали в HelpBook: Сметища, опасни шахти, няма пари за ремонти...

Граждани сигнализираха в платформата Helpbook.info за проблема за сметищата, които никнат като гъби в страната.

"Една голяма, хубава и отлична за отдих отбивка по Подбалканския път е превърната в кочина. Става дума за отбивката над село Буново. Слизаш от колата и накъдето и да се обърнеш виждаш отпадъци – около беседката, пред и зад чешмата, надолу по пътеката (ако се престрашиш да нагазиш натам в свинщината), по самия паркинг на отбивката. Моля, съответните органи да предприемат мерки и да почистят, защото виждайки толкова непочистен боклук, явно всеки се чувства оправдан да изхвърли и своя собствен, без да се замисли. Скоро ще се превърне в мини сметище. Грозна и тъжна гледка е.“

Продължаваме със следващия сигнал за недостиг на сметосъбиращи съдове в кв. "Киноцентъра". Според нашия потребител наличните контейнери за боклук са били изкупени от новопоявилите се собственици на имоти за лична сметка. Нови кошове така и не са били доставени, за да покрият нуждите на живущите в района.

Информираха ни и за опасна шахта в район Слатина до натоварения бул. "Брюксел". До посочения светофар на кръстовището са монтирани нови капаци на шахти, но изпълнението е немарливо, както се вижда от изпратените снимки. Липсват части от плочките, които не са сложени и зеят дълбоки дупки. Всичко това създава предпоставки за инциденти, особено в тъмната част на денонощието.

В друг сигнал проблемът е сходен - отново за опасна шахта. Съоръжението, което се намира на тротоар, е с разрушени капаци, изгнила метална конструкция и със сериозна дълбочина. Около него саморъчно са закрепени дървени прътове и ограничителна лента, с които да се предупредят преминаващите за опасността.

Завършваме обзора със сигнал, озаглавен "Пращате ни за зелен хайвер". Разочарованието е породено от отговора на район Панчарево по повод предишен сигнал за нужда от асфалтиране на улица в с. Герман. В отговора на общината обясняват, че не са предвидени пари за това в бюджета на район "Витоша". "Откога с. Герман е на територията на район Витоша. Това е безумие!", възмущава се потребителят.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.