Община Петрич реконструира несъществуваща сграда?! Е, как така...

Бивша военна тухлена постройка трябвало да стане музей, но докато проектът започне останали само фундаментите

25.04.2019 | 19:21 Редактор: Иван Берберов
Община Петрич реконструира несъществуваща сграда?! Е, как така...

Зрители подадоха сигнал до Bulgaria ON AIR, според който община Петрич реконструира несъществуваща сграда с евросредства по трансгранична програма между България и Гърция.

През 2017 година община Петрич подписва договор за финансиране на реконструкция на съществуваща сграда по проект "Културния двуполюс Серес-Петрич", по европейската програма за сътрудничество "Интерег".

Предвижда се бивша военна тухлена сграда да бъде превърната в музей. От началото на тази година чрез пряко договаряне е изготвен проект, проведена е обществена поръчка за избор на фирма-изпълнител на стойност над милион и 400 хиляди лева и строителството започва. 

Оказва се обаче, че до началото на строителните дейности от сградата за реконструиране са останали само фундаментите и една тухлена стена. По-късно и тази тухлена стена, която е водеща в проекта - изчезва.

Екип на Bulgaria ON AIR се свърза и с бившия главен архитект на Петрич Владимир Митрев по чието време е започнат проектът. Той отказа да застане пред камера, но изрази мнение че сградата е имала разрешение за реконструкция, но ако тя е премахната, разрешението категорично е загубило своето действие. 

От община Петрич коментираха, че след построяването на новия музей, тухлената стена ще бъде възстановена в оригиналния си вид, за да пресъздава връзката между настояще и бъдеще.

Харесайте ни във Facebook ТУК