Спират строежа на "Златен век" и събарят част от небостъргача

От "Артекс" недоволстват, не били поканени на срещата при премиера

08.04.2019 | 13:15 Редактор: Тодор Петров
Спират строежа на

Преустановяват строежа на небостъргача "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". Построеното по него след декември 2018 година пък трябва да бъде разрушено.

Това стана след среща при премиера Бойко Борисов с протестиращите срещу строителството. На дискусията присъстваха също главният архитект на София Здравко Здравков и министърът на регионалното развитие Петя Аврамов.

Стана ясно още, че поправката в закона, която е станала факт в края на миналата година не е спрямо "Артекс" и строителната фирма не е участвала в нея. ДНСК ще изпълни закона, което означава, че построеното след декември миналата година би трябвало да бъде разрушено.

Министър Петя Аврамова подчерта, че решението не е взето под обществен натиск, а заради спазването на закона.

В резултат на постигнатата договорка протестите в "Лозенец" спират. Отменено е искането за оставките на шефа на ДНСК и зам.-регионалния министър.

От "Артекс" обаче питат защо не са били поканени на срещата. В писмо до медиите от фирмата попитаха защо не са поканени на срещата. Управителят на "Артекс" Пламен Мирянов твърди, че от Министерския съвет отказали среща с техни представители, въпреки многократните им опити това да се случи.

"Г-н Премиер, един конфликт има две страни, но винаги една истина. Как без нашето участие ще отсъдите, което упорито отбягвате, кой е прав?", се казва в писмото. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК