Полицията ще следи изкъсо шофьорите по празниците

Ще има засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици

25.04.2019 | 07:09 Редактор: Бойко Димитров
Полицията ще следи изкъсо шофьорите по празниците

Голямото великденско пътуване започна. Именно поради тази причина пътна полиция ще контролира и подпомага движението на входовете и изходите на големите градове, както и по основните пътни артерии. 

В натоварените участъци ще се следи за неправилно изпреварване и нарушителите ще бъдат санкционирани. Днес и в понеделник се спира движението на ТИР-ове по магистралите и основните пътища в страната. По всички гари, автогари и летища превантивно са въведени засилени антитерористични мерки, отговарщи на код "жълто". 

"Предприели сме необходимата организация за излизане от София. В участъците на пътя с ремонт са осигурени две ленти за движение. Утре също се очаква голям поток от автомобили. Днес, от 16 часа, ще бъде спряно движението на автомобили над 12 тона. Подготвили сме полицейски акции, които да не допускат употреба на алкохол и наркотици", каза инспектор Мария Ботева от Пътна полиция.

През празничните дни МВР ще подпомага движението и ще има засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, както и за превишена скорост.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК