Съдът гледа делото за убийството на журналистката Виктория Маринова

Най-тежкото наказание, което Северин Красимиров може да получи, е доживотен затвор без замяна

22.04.2019 | 11:05 Редактор: Ралица Братанова
Съдът гледа делото за убийството на журналистката Виктория Маринова

Окръжният съд в Русе ще гледа делото срещу Северин Красимиров, обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова. 

Красимиров ще отговаря за извършени от него блудствени действия с Виктория Маринова, за изнасилване на телевизионната водеща и за убийство, извършено умишлено, по особено мъчителен начин, с особена жестокост.

Най-тежкото наказание по тези обвинения е доживотен затвор без замяна, но не се знае как ще процедира адвокатът на обвиняемия по време на делото.

Съществува и вариант за облекчена присъда - при съкратено производство и самопризнания. Към момента Северин Красимиров признава, че е извършил престъплението. 

Виктория Маринова беше изнасилена и убита на 6 октомври миналата година до бетонната алея край Дунава в Русе. Северин Красимиров беше задържан 4 дни по-късно в дома на майка си в Германия. 

Заключението на съдебномедицинската и психиатрична експертиза е, че той е с лека умствена изостаналост, но е вменяем, разбирал е какво върши, така че може да носи наказателна отговорност.

Харесайте ни във Facebook ТУК