fallback

Без лидера на ПЕС в листата на БСП за евровота към този момент

Сергей Станишев не фигурира на нито едно от 17-те места

14.04.2019 | 12:50 Автор: Ивайло Николов

Изпълнителното бюро на БСП предлага готова листа със 17 кандидати за европейските избори на Националния съвет на партията. От списъка към този момент отсъства президентът на ПЕС и бивш лидер на партията Сергей Станишев.  

В листата влизат Янаки Стоилов, Деница Златева и съветникът на президента Радев Иво Христов.На пета позиция е поставен бившият икономически министър от кабинета на Жан Виденов Румен Гечев, шести е Иван Кръстев, бивш-заместник-министър на образованието, а Момчил Некове седми. Последното място в листата е отделено за Емил Георгиев от "Екогласност". Досегашните евродепутати Георги Пирински и Петър Курумбашев не фигурират в листата. 

Към момента името на президента на ПЕС Сергей Станишев не е включено в листата на Изпълнителното бюро, която ще бъде предложена на Националния съвет.

Решението дали Станишев ще се включи в надпреварата за изборите за Европейски парламент предстои. Самият лидер на ПЕС пък определи тази листа като подарък за ГЕРБ и посочи, че ще трябва всички да поемат отговорност за имената в нея.

Петър Корумбашев, който сега е евродепутат пък заяви, че лидерът на БСП Корнелия Нинова му е предложила деветото място в листата, но той е отказал, защото го е приел като подигравка и се оттегля.

Предложението трябва да бъде гласувано от Националния съвет, като вариантите са или да бъде одобрено в този си вид или опозицията да поиска тайно гласуване име по име, за да бъде включен и Станишев.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback