Без лидера на ПЕС в листата на БСП за евровота към този момент

Сергей Станишев не фигурира на нито едно от 17-те места

14.04.2019 | 12:50 Редактор: Ивайло Николов
Без лидера на ПЕС в листата на БСП за евровота към този момент

Изпълнителното бюро на БСП предлага готова листа със 17 кандидати за европейските избори на Националния съвет на партията. От списъка към този момент отсъства президентът на ПЕС и бивш лидер на партията Сергей Станишев.  

В листата влизат Янаки Стоилов, Деница Златева и съветникът на президента Радев Иво Христов.На пета позиция е поставен бившият икономически министър от кабинета на Жан Виденов Румен Гечев, шести е Иван Кръстев, бивш-заместник-министър на образованието, а Момчил Некове седми. Последното място в листата е отделено за Емил Георгиев от "Екогласност". Досегашните евродепутати Георги Пирински и Петър Курумбашев не фигурират в листата. 

Към момента името на президента на ПЕС Сергей Станишев не е включено в листата на Изпълнителното бюро, която ще бъде предложена на Националния съвет.

Решението дали Станишев ще се включи в надпреварата за изборите за Европейски парламент предстои. Самият лидер на ПЕС пък определи тази листа като подарък за ГЕРБ и посочи, че ще трябва всички да поемат отговорност за имената в нея.

Петър Корумбашев, който сега е евродепутат пък заяви, че лидерът на БСП Корнелия Нинова му е предложила деветото място в листата, но той е отказал, защото го е приел като подигравка и се оттегля.

Предложението трябва да бъде гласувано от Националния съвет, като вариантите са или да бъде одобрено в този си вид или опозицията да поиска тайно гласуване име по име, за да бъде включен и Станишев.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК