В ритъма на числата - един финансист в търсене на мечти, а не пари

Михаел Михайлов за дълга към близките и за цената на английския паспорт

04.09.2020 | 07:35 Редактор: Тодор Петров

Той е финансист по образование, а по душа - автор на текстове за песни, харесва и да рапира. След като завършва специалност финанси в Стопанската академия в Свищов, заминава за непознатата Америка, която е виждал само по филмите. 

"Досега винаги моите действия са били подчинени да сбъдна детските си мечти," споделя Михаел Михайлов. 

Бил на няколко бригади в САЩ, видял другия свят и сбъднал мечтите си, 30-годишният мъж се прибира в България и започва работа в офис. Скоро обаче разбира, че това не е за него. 

"Зарязах офиса, тогава бях на 23 г. и абсолютно не си представях, че следващите 20 години ще седя в офиса. И съвсем авантюристично на следващата седмица летях за Англия с приятели," разказва още Михаел. 

Така със свои състуденти той се озовава на Острова. Първите дни, казва, са най-тежки. 

"Имах пари за 5 дни и трябваше за тези 5 дни да оправя всичко - работа, квартира, да си намеря работа", откровен е Михаел.

Последният пети ден се оказва решаващ. Михаел успява да си намери работа. Започва в магазин на международното летище "Станстед", а по-късно кандидатства за работа в италианска транспортна компания. Одобряват го и започва, като целта му е да има възможно най-много продажби. Макар и само на 25 г., за няколко месеца Михаел успява да стане най-добрият в това което прави. Повишават го и започва истинската работа. 

"При моите думи, че напускам, ми предложиха повече пари, предложиха ми дори работа в Италия... Аз отказах. Казах си, че не мога да взема английски паспорт и ей така да се закълна в кралицата", разказва той пред Петя Кертикова.

Идва момент, в който казва, че не остава време за социален живот, за друго извън работата. 

"Чувствам дълг към себе си, към родината си, към родителите си", споделя още Михаел.

Прибира се в родния град Монтана, където казва, че чува мислите си. Пише и публикация в социалната мрежа Facebook, в която описва причините, накарали го да поеме наобратно. Събира подкрепата на едни и неразбирането на други. Не се отказва. Твърдо решен е да се развива в България, където да създаде семейство и да остане. 

Цялата история на Михаел Михайлов гледайте във видеото.

Гледайте всички епизоди на "Завърналите се с Петя Кертикова" ТУК

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК