Историите ON AIR

Неделя от 16:00 часа
още

Историите ON AIR: Политически предсказания

Сбъднаха ли се думите на астролози, нумеролози и ясновидци?

08.01.2022 | 20:00 Редактор: Елеонора Танева

2021 г. вече е в историята. Началото ѝ не обещаваше горещо политическо лято, както и голяма промяна в управлението на България независимо, че предстояха избори. Но ретроспекцията показва – три парламентарни вота, нова управляваща коалиция и премиер, за който никой не подозираше.

През изминалите 12 месеца социолози и политолози анализираха процесите, но прогнозите им претърпяваха провал за разлика от предсказанията на астролози, нумеролози и ясновидци.

Ето какво каза на 2 януари 2021 година ясновидката Илиана Чаушева – Гюгчен: "България си е хаос. То и в света е хаос, ама тук е малко по-голям. След изборите няма да могат да сформират правителство и ще има служебно. До края на годината може би два или три пъти попадаме в политическа спирала, където няма да могат да се нагласят партиите. Но излиза нов лидер на хоризонта. Досега нито един от тях не е бил в тази новата политическа партия. Никой не е бил нито в политика... Може би гражданите ще издигнат своята платформа и вече ще бъдат достатъчно пораснали след август, защото те стачките ще продължат. Хората просто, новите, старите, пришълците от миналото не ги искат. Ще дойде нов лидер. Този човек даже идея си няма, че ще влезе в политиката, но може би нещо ще го вбеси и след април ще направи тази партия."

В началото на 2021 г. без да знае кой е, Гюкчен хвърли боб за новия политически лидер и отсече, че той се занимава с успешен бизнес. "Явно пътува, но иначе си е от България. Скоро ще го разберем кой е. То не е далече март – април. Той ще направи политическа партия", уточни Гюкчен.

Година по-късно анализът на събитията показва, че до образа на човека, който ясновидката описва, много се доближава Кирил Петков.

Той влезе в българската политика като служебен министър на икономиката в кабинета на Стефан Янев. След серия медийни изяви бързо придоби популярност. През лятото заедно със служебния министър на финансите Асен Василев напуснаха Министерския съвет и се впуснаха в предизборна кампания. На 14 ноември 2021 година оглавяваната от тях коалиция "Продължаваме промяната" спечели парламентарния вот. Месец по-късно Петков стана министър-председател, а Василев – вицепремиер.

На 2 януари 2021 година нумерологът Ели Маринова предупреди: "В света като цяло, и за България в частност, можем да очакваме съвършено нови лица. Но дали те ще са готови да поемат удара на хаоса – не е сигурно. По-скоро ще са първоначални декларации, а после последващо несправяне. Същото се отнася и за опозиционните партии и синдикатите в целия свят, включително и България. Отново ще има недоволства, критики, без да има реално полезни и работещи предложения."

И 2021 г. премина под знака на Ковид пандемията.

Появиха се и нови варианти на вируса обозначени с букви от гръцката азбука. Започна масова световна ваксинация. "Зеленият сертификат" стана новият документ, който дава повече права на ваксинирани и преболедували. Преди година астрологът Антоанета Салфидж каза: "Нека да приемаме така, че от септември нещата вече тръгват в нормалния си ход, който не е стария ход, а ще бъде новото нормално, което сме усвоили през лятото. Тоест, ако трябва да се спазва дистанция, тя влиза в норма. Започват да се коват закони за нея. Тоест тя вече се възприема и става част от нашия живот.“

Хората с дарба да виждат в бъдещето ни предупредиха, че 2021-ва ще е интересна, прогресивна, но и трудна. Всеки от нас може сам да направи извод кои от предсказанията вече са факт и как да се отнасяме към прогнозите в бъдеще.

Гледайте във видеото целия филм на Миглена Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК