Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

На този етап позицията на България е категорична по случая "Скрипал"

Гарелов: Чест прави на Борисов са смелостта

31.03.2018 | 19:28 Редактор: Димитър Абрашев
На този етап позицията на България е категорична по случая

 

 

България е достатъчно категорична в позицията си по случая "Скрипал". Не е имало момент, в който сме били небалансирани и несолидарни към ЕС, каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Още в първите моменти бяхме ясни и категоричти. Балансът ни приляга на нас. Ако този конфликт се развие по друг начин, ние ще реагираме адекватно. На този етап категорично няма да гоним руски дипломати! Всяко едно обтягане на отношенията ЕС -Русия не е добро. Надявам се конфликта да се реши на масата на преговорите, посочи той.  

Решението посланик Бойко Коцев да бъде привикан за консултации е взето от българското правителство. Спазена е до буква Конституцията. Държавният глава трябва да й се подчинява. Не трябва да го има този назидателен тон, категоричен е Георгиев.

Журналистът Иван Гарелов е на мнение, че Гарелов позицията на Бължария по случая "Скрипал" е достойна. Той обаче вижда съпротива по въпроса в ГЕРБ. За първи път виждаме и положителната оценка на опозицията.

Най-опасният момент е след края на световното. Тогава може да се случи най-опасното-война! Отдавна живеем в студена война, категоричен е журналистът
Фицата: Българското общество е умряло! За 28 години демокрация се превърнахме в безгласни букви! Ние сме си виновни за хала, на който сме! Няма вече патриотичто настроени хора у нас