Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Вежди Рашидов: Димитър Главчев е подготвен, изборът на президента е добър

"Пожелавам на българския парламент да има кабинет с кадърни хора", каза бившият депутат

31.03.2024 | 12:30 Редактор: Йоана Великова

Ние с Димитър Главчев сме заедно от 2009 година. Той е подготвен, със самочувствието на човек, който познава професията си, който познава материята на политиката, с авторитет, така че само добро мога да кажа за него. Изборът и на президента е добър. Това каза бившият депутат от ГЕРБ  Вежди Рашидов в студиото на "Опорни хора".

Рашидов заяви, че не може всички да се държат като опозиция и всеки сам носи отговорността си.

"Хубаво ще е да видим кабинет от експерти и от талантливи хора, защото аз продължавам да мисля, че в България има добри медици, учени и художници, въпросът е тези хора да не са политически украсени. Нещастието на нашия народ личи, бездарникът говори за талантливия дали става или не", допълни бившият депутат в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него има смисъл от предсрочните парламентарни избори, защото не трябва да има просто кабинет, а кабинет, който управлява българския народ добре.

"Има 70% негласуващо население, те са извън урните. И един трябва да поведе тези хора, да ги вдигне на крака и наистина да се промени нещо в живота, иначе ситуацията ще продължава да е същата. Говоря за нови структури, за нови партии, нови хора", коментира Вежди Рашидов.

По думите му въпреки недостатъците на Бойко Борисов, той се е научил в движение и той е добър лидер, но всеки човек има своя капацитет.

"Аз съм наясно, че сбирщината не може да управлява, затова бях против "сглобката". Управлението е нещо много трудно, сериозно и отговорно", приподни Рашидов.

Целия разговор гледайте във видеото.