Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Въргала: България изпълнява други интереси, само не българските. Важното е да сме здрави

Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията, заяви актьорът

01.01.2024 | 16:26 Редактор: Елеонора Танева

Много гадна година, много тежка перспектива, но сме здрави. Това е единственото важно - да си здрав, щастлив и на свобода. Защото всичко друго е без значение, когато разбереш колко си крехък и преходен. 2023 г. не е миг от вечността. Един живот си е само твой, за теб си е всичко, ако ти си здрав, попитай някой, който не е здрав. Нищо не е толкова черно, колкото изглежда. Случват се процеси, планирани преди 30 г., те се случват въпреки нас. Така Влади Въргала обобщи 2023 г. в студиото на "Опорни хора".

По думите му отдавна се случват процеси, които обезкървяват държавата като държава. Според него все се гордеем с нещо българско, без да си знаем историята. 

"Цялата история е подменена, така ни разказваха историята навремето, че едва ли не цар Симеон е бил комунист, че Левски едва ли не е бил комунист, че всяко прогресивно мислене е част от комунистическата линия. Тези които сториха Паметника на Съветската армия, сега техните внуци го разрушават", каза актьорът. 

Пред Bulgaria ON AIR той посочи, че рекордният бюджет за култура за 2024 г. е недостатъчен. Но подчерта, че пари няма не само за култура, но и за здравеопазване. 

"България изпълнява всички други интереси, само не и българските. И да излезете на улицата, пак някой ще ви яхне. Единствено това, което го правите на Бъдни вечер и на Възкресение - опитайте се да го проумеете, а не да се отдавате на псевдо християнският магнетизъм", призова Влади Въргала.

Той изпраща много добра лична година - играе в 4 спектакъла, радва се на личния контакт с публиката. 

"Липсваше ми смисълът да го правя. На принципа на самовнушението започнах да се наслаждавам на това и всяка среща с публиката е един подарък, наслаждавам се на всеки миг. Тази е благословена професия - краят на работния ден завършва с аплодисменти. Аз искам да ме наемат да бъда част от нещо, което да радва хората", каза още Въргала.

А за финал заяви: "Не е важна революцията, много по-смислена е еволюцията."

Гледайте целия разговор във видеото.