Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Гарелов: Сглобката показва отсъствие на стабилна основа

Политическата криза в България не е свършила, категоричен е журналистът

26.06.2023 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

„Сглобката е много ефимерна, тя не се базира на нещо твърдо и общият извод, който може да се направи е, че политическата криза в България не е свършила. Да, правителството ще реши някои проблеми, но и доста няма да реши. Ще направи още повече бели, но наистина политическата криза не е завършила. Тя прераства. В момента се превръща в криза на партиите и обесмисля тяхното съществуване. Не може без никаква обща политика”.

Това каза в предаването "Опорни хора" журналистът Иван Гарелов по повод политическата ситуация у нас.

Според него, трябва да има коалиционно споразумение.

“Сглобката показва отсъствието на някаква стабилна основа. Тепърва започват изпитанията. До последно не знаем, какви решения могат да се вземат от едните или от другите", допълва Гарелов.

„Защо имаше служебни кабинети? Защото политиците пак не могат да се разберат да направят правителство. Президентът беше активен в своята дейност, но не е прекрачил границата по конституционните рамки. Той искаше да докаже, че може да се управлява тази страна. И немалко направиха някои от служебните кабинети. Те конституцията искат да променят само заради президента. Представяте ли си? Имам чувството, че ще извършват такива безобразия, защото да посегнеш на конституцията без всичко да си обсъдил е несериозно”, заяви гостът.

“Един политик с поне елементарна политическа култура, дори и да е вътрешно закрито заседание, партийно и така нататък, не говори с този уличен език. С такова игнориране на основни правила на уважение към съперниците, трябва малко деликатност в тази работа”, категоричен е Гарелов.

“Според мен беше груба грешка да се отзоват зам. - министрите и да напуснат областните управители. Този знак към кого е? Оставяш обществото и държавата на пауза, без управление”, изказа своето възмущение журналистът.

Целия разговор гледайте във видеото!