Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Валентин Радев: На мигрантите помагат кметове и местната власт

Полицаите станаха жертва и на слаба подготовка, допълва бившият вътрешен министър

30.08.2022 | 18:30 Редактор: Таня Харизанова

Полицаите станаха жертва и на слабата подготовка, която им е осигурена от началниците. Аз не бих ги винил тях двамата, в никакъв случай. По- скоро всички над тях, които не са им осигурили нито средствата, нито обучението. Това каза в предаването "Опорни хора" бившият вътрешен министър Валентин Радев и допълни.

"Това с каналджиите е стара тема, то е като с криминалната престъпност примерно. Няма изкореняване, но трябва да бъде сведено до някакви граници".

Бизнес за милиарди в който участват и служители на МВР.

"Най-ефективно могат да "помогнат" на тези мигранти и на тези каналджии от "Гранична полиция", т.е. полицаите от МВР, които служат в "Гранична полиция". Но нека не забравяме и местната власт. Хората не си дават сметка как помагат кметове, как помага местна власт, въобще на каквито и да е нива. Тези хора не трябва да го правят. Тези мигранти идват, плащат си наемите на къщите. Това се знае. Аз апелирам и към гражданите. Те да дават сигнали".

Според Валентин Радев трябва да се започне отгоре: "От "Гранична полиция", от ръководството им, от ръководството на МВнР, да им даде кураж. Да смени хората, които евентуално са намерени от вътрешна сигурност и от други служби. Веднага да бъдат "отрязани" тези глави. Да бъдат премахнати, да бъдат сложени читави хора, да има ротация. Те го знаят и това се прави между другото. Много неща стават скрити и сега много можем да ги критикуваме, но все пак, когато е имало и има такъв случай, двама полицаи си отиват ей така - за нищо, жертвайки себе си, за да спасят може би и други хора, защото ние не можем да си представим какво можеше да стане, ако автобусът влезе в града и представете си, моята първа мисъл беше: "Какво има в този автобус? Те са емигранти, може да има взривове. Знаете какво стана на летището в Бургас. Знае ли човек какво има? И те се хвърлят да го спрат. И добре правят, ако беше минал към друго кръстовище и вече започва да става светло, има работници, и се блъсне в друго превозно средство, жертви е можело да има."

Целия разговор гледайте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК