Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Опорни хора - 20.02.2021 г. - пълен запис

Георги Първанов и Деница Сачева гостуваха на Ганиела Ангелова

22.02.2021 | 11:50 Редактор: Тодор Петров

"Има много и заслужени критики към правителството, що се отнася до кризата в здравеопазването. В много отношения Оперативният щаб и правителството се справят. Могат да се отправят много укори, що се отнася до носенето на маски и свалянето им, банките, обсадата на големите областни центрове. Но удържат положението", заяви президентът (2002 - 2012 г.) Георги Първанов в предаването "Опорни хора".

"Левицата ще поседи на резервната скамейка и след тези избори. Не е изключено да не стане кабинет и наесен да се отиде 2 в 1. В обществен план не сме готови за избори до дупка. Уви, в последните години от "Позитано" не предложиха сериозни идеи", каза още Първанов.

Министърът на труда и социалната политика - Деница Сачева, посочи, че поддържаме около 225-227 хил. безработни - относителна устойчивост. Някой губи работа, но друг намира работа. Дали ще има ново затваряне на държавата - това влияе много.

"На 1 март ще отворят заведенията. Ръстът на заболелите се дължи преди всичко на отварянето на училищата и детските градини. Взехме под внимание факта, че децата не могат да останат неграмотни. Родителите им трябва да останат с тях вкъщи. Решението с отварянето беше трудно, но го взехме", обясни Сачва.