Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Опорни хора - 13.6.2020 - пълен запис

15.06.2020 | 18:30 Редактор: Таня Харизанова

Иван Гарелов, ексклузивно: Движение „Единение“ ще стане партия! Тепърва ще стане ясно, кой ще я оглави, след като акад. Воденичаров ни напусна. По всяка вероятност ще е някой от академиците в листите на движението.

Румен Христов, лидер на СДС, заяви, че сините все още не са решили с кого ще се явят на предстоящите парламентарни избори, но ще търсят десни партньори. Според лидера на СДС, намесата на олигарсите във властта не е от вчера, но държавата трябва да си е на мястото и да решава икономическите проблеми. Румен Христо се върна 30 г. назад, към първите демократични избори у нас. Той припомни, че на легендарния син митинг пред Александър Невски е имало над един милион души.

проф. Николай Витанов, математикът на Щаба, предупреди, че ако стигнем до ниво от 300 заразени на дне, ще започне претоварване на здравната система. Въпреки мерките, сега рискът от заразяване е по-голям. Докато се спазваха мерките, заразените бяха около 10 на ден. Ако бяхме задържали още две седмици, без да разхлабваме мерките, щяхме да имаме пренебрежимо малък брой заразени. Получи се, обаче, нещо съвсем друго. Важно е обаче, че в момента разпространението на вируса не е масово, както беше преди, а е на клъстери.